Expositie

Expositie Ik ben Annie van der Kruis, geboren 22 maart 1946 in Heeze op de Ven. Toen ik drie jaar was zijn we met mijn ouders verhuisd naar Leenderstrijp. Het was heerlijk om in de natuur op te groeien. In 1966 ben ik naar Waalre verhuisd waar ik nog steeds woon en werk. Het buitenleven heeft mij altijd geboeid. Als kind was ik gefascineerd door de kleuren in de slootkanten en dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven.

Mijn stille wens om te schilderen kwam in 2000 uit toen ik kunstschilder Robert Roag (de meester van Oirschot) leerde kennen. Bij Rob ben ik in de leer gegaan en het voelde goed, erg goed zelfs.
Ik schilder op gevoel, vaak abstract met veel warme kleuren. Met verschillende materialen en technieken laat ik via het paletmes en kwast mijn fantasie de vrije loop. Het is heerlijk om op deze manier het blanco doek tot leven brengen.

Vanaf 14 december 2021 worden mijn werken tentoongesteld in de expositie ruimte van de Schammert in leende. Mijn werken zijn dagelijks te bewonderen (m.u.v. zaterdag) tijdens de openingstijden van de Schammert.